2012-04-25 20:49:03• hírek • Kocsis Zoltán

Ultramodern interaktív táblák a szatmári gimnáziumokban

Felejtsük el a csikorgó táblákat és a krétaporos szivacsokat. Sőt, lassan a letörölhetetlen filctorlakat is - interaktív elektromos táblákkal látja el ugyanis Szatmárnémeti város vezetősége idén a település gimnáziumait.

„Csak ámultunk, amikor megláttuk, mi mindent tudnak ezek az eszközök", mondta a Szatmár.ro hírportálnak Ilyés Gyula polgármester, miután Kereskényi Gábor alpolgármesterrel megtekintették a felszerelést.

A berendezés légyege, hogy az elektromos táblát számítógépekkel lehet összekötni. Bármit, amit a táblára írnak, az azonnal megjelenik a számítógépeken is. Mi több, le is menti azokat. A számítógépekről viszont bármit meg lehet jeleníteni a táblán. Ennek köszönhetően akár 3D-ben tanulhatják a gyerekek az anatómiát vagy az atomok összetételét.

„A városi tanács már korábban elfogadott egy programot, melynek során négy lépcsőben felszereljük iskoláinkat. Első évben a tizenhat gimnázium kap egy-egy ilyen táblát, majd jövőre az általános iskolák is. Az azt követő két évben pedig meg lehet ismételni a beszerzést, amennyiben lesz rá keret", magyarázta Ilyés.

Egy ilyen felszerelés 2500-3000 euróba kerül és Romániában még csak nagyon kevesen használják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: